Noσοκομεία Βοιωτίας:Ώρα μηδέν

Ηλίας Τραμπάκουλος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων

trampakoulos

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Αν αυτή είναι η κατάσταση που περιγράφεται στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς φανταστείτε την καθημερινότητα στο υποβαθμισμένο Νοσοκομείο της Θήβας.

Εν αναμονή των προεκλογικών υποσχέσεων που θα λάβει ο δήμαρχος Θηβαίων στην συνάντηση της ερχόμενης εβδομάδας με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη.

Μόνη λύση η αντίδρασή μας. Να ξεσηκωθούν και οι… πέτρες. Είμαστε διατεθειμένοι;

Από το προφίλ του Michalis Raptis :

Μετά την σκανδαλώδη υπόθεση της μετακίνησης της χειρουργού του ΓΝ Λιβαδειάς σε Νοσοκομείο της Αθήνας, που αφήνει το νοσοκομείο χωρίς εφημερία χειρουργού 6 ημέρες τον μήνα,

αντί να παραιτηθούν οι διορισμένοι από τον Μητσοτάκη ΥΠΕαρχες, ο Διοικητής κι όλα τα άλλα τοπικά κυβερνητικά στελέχη που σιωπούν,

παραιτήθηκαν σήμερα όλα τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝ Λιβαδειάς, πλην της Προέδρου, ώστε να καταδείξουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Και την ίδια μέρα που συμβαίνει αυτό, το Νοσοκομείο ζει ακόμη μία τραγική στιγμή.

Μόνο δύο τα ασθενοφόρα, κανένας αναισθησιολογος.

Το ασθενοφόρα πραγματοποιούν διακομιδές σοβαρών περιστατικών, κι η απουσία αναισθησιολόγου αναγκάζει τους γιατρούς να παραπέμψουν σε εφημερεύον νοσοκομείο της Αθήνας ή της Χαλκίδας σοβαρό ορθοπεδικό περιστατικό, που χρήζει άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης.

Τι γίνεται όμως όταν το περιστατικό που χρειάζεται χειρουργείο είναι θετικό στον covid19 και δεν έχει πρόσβαση σε ίδια μέσα μετακίνησης;

Αυτο είναι το δημόσιο σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας. Το δημόσιο σύστημα που την αντιμετώπισε και την αντιμετωπίζει μόνο του, χωρίς προσλήψεις και με τον ιδιωτικό τομέα να ασχολείται με την αισχροκέρδεια των μοριακών tests.

Θλιβερό. Τριτοκοσμικό. Άκρως νεοφιλελεύθερο.

Αυτό είναι το πλαίσιο που καλούνται οι γιατροί και οι νοσηλευτές να δουλέψουν.

Αυτούς που τελικά μόνο χειροκρότησε η κυβέρνηση.

Σχετικά